Att göra på Ven

Utflyktsmål och sevärdheter

Ven är en pittoresk ö belägen i Öresund mellan Sverige och Danmark, känd för sina andlöst vackra landskap och historiska betydelse. Öns böljande kullar, gröna fält och dramatiska klippor erbjuder en perfekt bakgrund för cykelturer, vandringar och naturnära upplevelser.

Här kan besökare också utforska Tycho Brahe-museet, njuta av lokalt producerade delikatesser och uppleva den unika känslan av lugn och ro. Ven är en idealisk destination för de som söker en paus från stadslivet, med dess charmiga byar, konstgallerier och spektakulära utsikter över havet.

Ven erbjuder en stor variation av aktiviteter både för de unga och de äldre, allt ifrån sol och bad, till whiskyprovning och golf. En stark rekommendation är att planera in ett besök till Tycho Brahe museet, som är beläget mitt på ön. Golfbanan med nio hål erbjuder golf i underbar natur och varför inte avsluta rundan med en måltid på deras trivsamma restaurang?

För den som inte är intresserad av golf, eller vill börja lite mer lättsamt, kan ta tillfället i akt och prova på fotbollsgolf på Gamlegård eller kanske minigolf på Camp Ven istället. De som hellre vill ta det lugnt kan slå sig ner på en strand eller prova på whiskyn i Spirit of Hven.

Med hjälp av cykelkartan hittar ni vägen till många av Vens företag och sevärdheter. Ni kan själva skriva ut den eller hämta hos oss i receptionen.

Boende på Ven

Om ni planerar att stanna på Ven under en längre period så hittar ni förslag på övernattningsmöjligheter här.

  • Nova Harmonia
  • Turistgården – House of Ven
  • Camp Ven
  • Spirit of Hven

Hur kommer jag till Ven?

För att resa till Ven, använd Ventrafikens färjor som avgår från Skeppsbron i Landskrona till Bäckviken på Ven.

Kontaktuppgifter till Ventrafiken är 0418-473 473 eller deras officiella webbsida. Under sommarmånaderna finns även alternativ för resande från Danmark, med förbindelser från Köpenhamn och Helsingör.

Rååbåtarna erbjuder även sommarturer till Ven. Alla dessa transportalternativ anländer till Bäckviken, beläget i närheten av vår cykeluthyrning.

Allmän info om Ven

Yta
760 ha
Längd
4,5 km
Bredd
2,4 km
Omkrets
11,7 km
Högsta punkt
45 m
Invånarantal
361

Mer information om aktiviteter och liknande finns på Landskrona.se