Uthyrningsvillkor

Villkor vid cykeluthyrning

Bokningsbekräftelse: En cykel betraktas som bokad först när betalningen är helt genomförd. Detta säkerställer att din cykel är reserverad och väntar på dig vid ankomst.

Uthyrningstid: Vi hyr ut cyklar varje dag från kl. 09.00 till 21.00. Denna tidsram ger dig flexibilitet att planera din dag på ön. Elcykel 09.00-16.30

Upphämtning och återlämning: Alla cyklar ska hämtas från och återlämnas till vår station i Bäckviken. Detta förenklar hanteringen och ser till att alla cyklar är där de ska vara när du behöver dem.

Elcyklar: På grund av behovet av laddning, måste elcyklar återlämnas innan vi stänger för dagen. Hyran gäller 9-16.30 Om du planerar att hyra både vanlig cykel och elcykel under flera dagar, behöver du göra två separata bokningar.

Ingen återbetalning: Om du missar att använda din bokade cykel, eller delar av den bokade tiden, kan vi tyvärr inte erbjuda någon återbetalning för den oanvända tiden.

Ansvar: Vi ansvarar inte för eventuella person- eller klädskador som kan uppstå under tiden du hyr cykeln. Vi uppmanar alla att cykla försiktigt och ansvarsfullt.

Kundens ansvar: Du som kund ansvarar för att hålla cykeln i gott skick under hyresperioden. Om du behöver hjälp med cykeln, referera till kartan för serviceställen på ön.

Förseningsavgift: Om du återlämnar cykeln senare än avtalat, tillkommer en förseningsavgift på 50 SEK per cykel. Detta gäller även tandemcyklar och kärror.

Bokningsuthämtning: För att hämta ut din bokade cykel, vänligen besök vår uthyrningsstation i Bäckviken. Detta är den enda platsen där uthämtning är möjlig.

Avbokningsvillkor

För att möta våra kunders olika behov erbjuder vi två typer av bokningsalternativ: Standard och Flexibel. Nedan finner du detaljerade villkor för avbokning och ombokning för dessa alternativ.

Standardbokning

Välj standardbokning för bästa pris. Idealisk för dig som är säker på dina planer. 

Avbokningstid: Avbokning måste ske senast kl. 16.00, sju dagar före planerad ankomst för att vara berättigad till full återbetalning.

Efter deadline: Om avbokningen sker mindre än sju dagar före ankomst, kan återbetalning inte genomföras.

Flexibel bokning

För extra flexibilitet och sinnesro, välj vår flexibla bokning. 

Extra kostnad: Denna bokningsform kostar 50 kr extra per cykel.

Avbokning och ombokning: Kunden har möjlighet att avboka eller omboka sin beställning fram till kl. 23.59 dagen före bokad ankomst.

Återbetalning och ombokning: Vid avbokning före denna deadline återbetalas hela beloppet, eller kunden får rätt att byta till andra tillgängliga cyklar.

Betalningsalternativ

När du genomför en bokning hos oss, erbjuder vi en smidig och säker kortbetalningslösning. Du har möjlighet att betala med VISA, Mastercard eller Maestro. Vid betalningstillfället debiteras hela kostnaden för din bokning direkt. Var medveten om att alla angivna priser i vårt bokningssystem inkluderar moms på 25%, för en transparent och rättvis prisbild.

För företag och organisationer i Sverige

Vi erbjuder fakturabetalning som ett alternativ för företag och organisationer baserade i Sverige, inklusive skolor och kommuner. Detta val presenteras i det sista steget i bokningsprocessen, där du kommer att behöva ange ert organisationsnummer och andra nödvändiga företagsuppgifter för fakturering.

Vänligen observera att detta alternativ är avsett endast för svenska företag och organisationer, för att säkerställa enkel och effektiv hantering av betalningar och administration.

Ytterligare villkor

Kommunikation: Alla avbokningar och ombokningar måste meddelas via de angivna kontaktvägarna (e-post eller telefon) för att säkerställa att din begäran hanteras korrekt.

Behandlingstid: Återbetalningar hanteras inom 5 arbetsdagar från det att avbokningen bekräftats.

Förändringar i bokning: Om en ombokning görs och den nya bokningen överstiger den ursprungliga bokningens värde, kommer kunden att debiteras mellanskillnaden. Om den nya bokningen är billigare, återbetalas differensen enligt de villkor som gäller för den ursprungliga bokningstypen.

Sjukdom eller olycka: Vid sjukdom som förhindrar cykelanvändning erbjuder vi, mot uppvisande av läkarintyg, möjlighet till full återbetalning eller kostnadsfri ombokning. Vi ber er att meddela oss så snart som möjligt, senast dagen före bokad ankomst.

Genom att erbjuda dessa flexibla villkor strävar vi efter att göra din planering och ditt besök på Ven så smidigt och bekymmersfritt som möjligt. Vi uppskattar din förståelse och samarbete för att vi tillsammans kan skapa en positiv upplevelse för alla våra gäster.

Hantering av personuppgifter

Din integritet är av yttersta vikt för Vens Cykeluthyrning. När du anger dina personuppgifter i samband med en beställning, lagras dessa säkert i vår databas. Vi försäkrar dig om att dessa uppgifter behandlas med största respekt och försiktighet.

Vens Cykeluthyrning kommer under inga omständigheter att sälja eller på annat sätt överföra dina personuppgifter till tredje part. Genom att genomföra din bokning hos oss, samtycker du till att dina uppgifter sparas i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning, vilket säkerställer din rätt till integritet och dataskydd.